Billigt garage – så här gör du

Ett garage där bilen står skyddad från väder och vind är en dröm för många. Många vill även ha lite extra förvaringsutrymme, men vad är det billigaste sättet att bygga ett garage på?

Att kunna sätta sig i en is- och snöfri bil om vintern är en dröm för många. Även extra förvaring och kanske utrymme för sin hobby lockar när man skall bygga garage. Men hur ska man göra när man skall bygga sitt garage för att få bra kvalitet till ett lågt pris? En sak är säker, du kommer att få väldigt olika prisbilder från olika leverantörer. Problemet för dig som kund är att veta om det verkligen är priset för ett komplett garage och om det uppfyller dagens krav enligt svensk bygglagstiftning. Det finns nämligen inget leverantörsansvar enligt denna lagstiftning. Allt ansvar vilar på kunden.

Lösvirke – tidskrävande och svårkalkylerat

Om du tänkt dig att bygga garaget själv i lösvirke så ska du tänka på att tidsåtgången ökar med ca 50% jämfört med ett garage i riktigt blocksystem. Du måste ha en konstruktör som gör konstruktionen av ditt garage och som du vet kan de senaste byggkraven. Det är svårt att köpa rätt mängd och beräkna så att du får så lite spill som möjligt. Det brukar fördyra lösvikesbyggandet. Vi gör ca 100 offertjämförelser per år och flera av dessa offerter kommer från byggvaruhandeln. Hittills har vi aldrig sett en offert som har innehållit rätt mängd material. Det har saknats material för att kunna bygga ett godkänt garage varje gång.

Billigaste lösningen till ett riktigt garage: Beställ Mellby Garage i byggsats. En helt komplett byggsats i väggblock med 10 års garanti, skriftlig byggnormsgaranti och prisgaranti.

Leverans av garage i precut

Ett Mellbygarage klart för leverans.

Lösvirkessnickare – vem är konstruktör?

Att en snickare skall kunna bygga ett garage i lösvirke billigare än att bygga i blocksystem är orimligt. De skall göra flera resor till bygghandeln där de skall köpa material som garanterat är dyrare än vad exempelvis vi som är Sveriges största garageleverantör betalar. Därefter skall de på byggplats stå och kapa virket och spika de väggar som vi gör i våra montagebänkar och väggline. Får du en offert från en lösvirkessnickare som ser billigare ut än vår skall du fundera på vad han har sparat in på.

Produktion garage block

Produktion i våra väggbänkar

Du skall också fråga dig vem som är konstruktör. En snickare får inte konstruera ett garage, det har de varken utbildning eller kunskap för. Snickare skall följa de anvisningar och ritningar som konstruktören tagit fram. Har de en konstruktör skall du kunna vara säker på att denne kan och har följt de senaste kraven enligt svensk bygglagstiftning. Det är, som vi nämnt, endast ditt ansvar. Uppfylls inte kraven är garaget farligt. Sen är det frågan om garantier. Säg att du betalar 100 000 för ett ”garage” utan att få några garantier. Känns det verkligen tryggt?

Billigaste lösningen till ett riktigt garage: Möter du en snickare som erbjuder sig att bygga ett garage i lösvirke, kräv att han köper ett garage i byggsats (blocksystem) från Mellby Garage. Det är det billigaste alternativet och du får garanterat en byggnad som uppfyller alla krav enligt svensk bygglag. 10 års garanti, skriftlig byggnormsgaranti och prisgaranti.

Blocksystem – snabbt och enkelt men stora skillnader

Att bygga garage i byggsats (blocksystem) går absolut snabbast och är även det billigaste alternativet eftersom du minskar arbetstimmarna på byggplats. Väggarna kommer levererade i färdiga byggblock och du får en leverans direkt till byggplatsen. Men se upp, det skiljer väldigt mycket på vad du får från olika leverantörer. Vissa leverantörer benämner sin leverans som blocksystem när de egentligen levererar skärmväggar. Ett väggblock är när du får din vägg färdig i block. Fönster och dörrar är monterade i blocken och du kan bara ställa väggblocket mot grunden och sätta fast det. En skärmvägg består av ytterpanel fastspikad på horisontella reglar. Alla stående reglar och syllregeln får du i lösvirke och skall själv montera. Ofta är inte ens fönster och dörrar monterade. Skärmväggar kräver självklart en mycket längre montagetid vilket även fördyrar projektet om du använder snickare som monterar. Detta system med skärmväggar är vanligt bland annat hos de norrländska leverantörerna.

Det skiljer även mycket på uttrycket komplett. Det kan till exempel hos vissa leverantörer innebära att garaget levereras utan tak eller att garaget levereras utan luftläkt. Det senare medför att om du isolerar garaget ruttnar panelen.

Efter att vi i flera år har hjälpt kunder att jämföra offerter ser vi också att många leverantörer inte har koll på den svenska bygglagen och levererar garage som inte uppfyller kraven enligt svensk bygglagstiftning. Det är bland annat vindstabiliseringen som inte är tillräcklig eller till och med saknas helt. Det innebär att garaget är farligt och du som kund begår ett brott om du låter montera det på din tomt.

Billigaste lösningen till ett riktigt garage: Mellby Garage blockssystem är självklart helt komplett. Du behöver inte åka till bygghandeln och köpa något material för att få ett komplett och godkänt garage. Det är ett riktigt blocksystem med den högsta prefabriseringsgraden på marknaden. Fönster och dörrar är monterade i väggblocken. Allt är med till sista spik, även handtag och låskista till din dörr. Du får även marknadens bästa garantier. 10 års garanti på allt levererat material, skriftlig byggnormsgaranti och prisgaranti.

Sätt oss på prov – det tål vi!

Tvekar du ändå och funderar på att välja någon annan leverantör. Sätt oss på prov! Ta vår hjälp att göra en jämförelse av offerterna. Skulle den konkurrerande offerten från snickaren eller annan leverantör visa sig vara billigare för en komplett och godkänd byggnad så bjuder vi på mellanskillnaden och lägger dessutom ytterligare 10% av mellanskillnaden i rabatt. Det erbjudandet ger vi dig eftersom vi vet att vi har det billigaste priset för ett komplett och godkänt garage.

– Tryggare än så blir det inte!