Välj rätt garageport – färg och ytstruktur

Vilken färg ska jag välja på min garageport? Ska den vara slät eller med en strukturerad yta? Vi guidar dig i ditt val av port!

Färg

Att välja garageport kanske inte är det enklaste, det är ju inte bara dess funktion som är viktig utan även vilken färg och utseende den ska ha. Därför ger vi dig råd kring färger och ytstruktur på några av våra garageportar så att valet förhoppningsvis blir enklare för dig. En garageport är ju en investering som ska hålla länge och då är det smart att tänka igenom sitt val och jämföra olika färger och modeller för att hitta den bästa garageporten för dig.

Vit garageport

En vit port är det allra vanligaste färgvalet när det kommer till garageport. Det är ett säkert kort då den passar till de flesta garagemodeller och fasadfärger. Vitt reflekterar även ljuset bra, vilket gör att porten känns större till ytan. På ljust och vitt syns dock smuts tydligt, men det kanske är bra? Då vet du ju när det är dags att rengöra den!

Svart/mörkgrå garageport

En svart eller mörk garageport upplevs som mindre till storleken än en vit eller ljusmålad port. Svart färg absorberar ljus och reflekterar eller bländar därmed inte på samma sätt som en vit port kan göra när solen ligger på. På en svart port syns smuts också ganska tydligt. En mörk port passar kanske allra bäst till garage i liknande grå eller svart nyans eller mot en vit fasad för en tydlig kontrast. Eller varför inte till en rödbrun tegelvägg?

Grå garageport

På en grå port syns smuts som allra minst. En grå port gör sig extra bra mot väggar i liknande grå nyans, det ger ett modernt och trendigt intryck när både garageporten och fasaden är i samma färg. Men en grå port funkar lika bra till svarta, vita och andra färger på väggarna. Kanske har du gråa knutar och vill matcha de med porten?

Ytstruktur

Det är inte bara färgen som du behöver tänka på i valet av port. Våra portar från Crawford har även olika ytstruktur för att du ska kunna skapa den känslan du önskar. Materialet på ytan är stålplåt oavsett struktur.

Trälik yta

Portar med en trälik struktur matchar snyggt till en träfasad. Trästrukturen ger en livfull men samtidigt jordnära känsla och kanske känns det lite extra ombonat med en yta som ser ut som trä trots att den består av stålplåt. Slåtplåten gör att det oavsett mönster/struktur är lätt att rengöra. Här hittar du garageportar med trästruktur (Crawford Smart Woodgrain).

Crawford Classic Woodgrain – Antracitgrå RAL7016

Strukturerad yta

Vill du ha en strukturerad yta men inte är så förtjust i den trälika varianten så är detta ett passande alternativ. Den strukturerade ytan skapar lite liv och det syns inte så tydligt om det skulle bli något märke. Här hittar du garageportar med strukturerad yta (Crawford Smart Brilliant).

Crawford_Classic_Brilliant - Antracitgrå

Crawford Classic Brilliant – Antracitgrå RAL7016

Slät yta

En slät yta på garageporten blir allt mer och mer populärt. En slät port ger ett modernt intryck och en stilren känsla. Den släta ytan är även extra lätt att hålla ren och tvätta av! Här hittar du garageportar med slät yta (Crawford Smart Slät)

Crawford_Flair_Slat - Antracitgrå

Crawford Flair Slat – Antracitgrå RAL7016

 

Här hittar du till alla våra garageportar som finns i olika modeller, storlekar och färger.