Skapa ordning i garaget

Med rätt förvaringslösning blir garaget både snyggare och enklare att använda. En genomtänkt plan optimerar ytorna och kan få även ett litet garage att kännas stort.

Vi diskuterar ofta vilken storlek på garaget som kunderna behöver. Många har mycket de vill förvara i garaget utöver bilen. Cyklar, trädgårdsmöbler, skidor, skridskor, sommarväxter, verktyg och vinterdäck… Listan kan göras hur lång som helst.

Då brukar vi tipsa om bra förvaringslösningar. Med rätt typ av förvaring kan du faktiskt få känslan av att ditt garage har växt. Den gyllene regeln är att frigöra så mycket golvyta som möjligt.

Använd väggarna

Mycket av det som står på golvet kan du få upp på väggarna. Det finns två olika system för väggförvaring i vår webbshop.

Skensystem

Denna förvaringslösning bygger på skenor som hängs upp på väggen. På dessa skenor skapar man sedan enkelt den förvaring man behöver. Vi säljer Duratrax system med (i dagsläget) 13 olika tillbehör, hyllor och krokar för att skapa mångsidig förvaring i garaget. Alla tillbehör kan enkelt snäppas loss och flyttas utmed skenorna om man behöver förändra sin förvaring.

Väggpanel

Våra väggpaneler som visas i videon ovan är en väggbeklädnad i PVC-material som ser ut som liggande panel där du kan snäppa fast krokar, hyllor, korgar med mera i panelens spår. Detta förvaringssystem ger både en riktigt snygg vägg och dessutom en oerhört mångsidig förvaring. Panelerna är 1,2 meter långa och kan skruvas direkt i stomreglarna eller i spånskivan på väggen. Du kan skapa en avgränsad förvaring eller klä in hela väggen från golv till tak med panelen och få en svårslagen förvaringslösning. I dagsläget har vi över 30 olika krokar, hyllor, korgar med mera så att du kan skräddarsy förvaringen efter dina behov.

Smart takförvaring

För att optimera förvaringsytan har vi även takhyllor för innertaket som passar för mer skrymmande saker eller exempelvis genomskinliga plastbackar som ger bra översyn. Höjden är justerbar för att du enkelt ska kunna anpassa hyllan efter utrymmets totala höjd.

Organiserade hyllor

Har du tyngre saker och mer skrymmande prylar som inte kan hängas på väggen så är förvaringshyllor bra. För att ändå få känslan av ordning i garaget är plastbackar smidiga att packa prylarna i. Ett tips är att packa saker inom samma användningsområde i samma låda, exempelvis shampo, vax, tvättsvamp och alla andra grejer för biltvätt. Då kan du bara lyfta ner den och på så sätt få med dig allt du behöver i en enda vända.

Förvaringsskåp för garaget

Skåp är den ultimata inredningen som skapar både dammfri förvaring och en bra arbetsyta. När du ställer in dina grejer i riktiga garageskåp får du ett mer rent och prydligt intryck i garaget. Allt står skyddat mot damm och du slipper plocka ner allt från hyllorna och damma om du till exempel har slipat något i garaget. Med det stora utbud av skåp som vi har i vår webbshop kan du skapa ett hur häftigt garage som helst med förvaring anpassad precis efter hur du vill ha det.

Vill du ha lite inspiation? Kolla in bilderna på hur vår kund Harley (ja, det är ett mycket passande namn) fick det i sitt garage eller hur WarpZone inrett sin nya verkstad.