Slipa garagegolvet, lägga klinker eller golvplattor?

Ska du bygga garage och funderar på hur du ska göra med garagegolvet? Eller har du redan ditt garage men vill fixa till golvet, så kommer här några tips!

Olika alternativ för garagegolvet

Det finns flera alternativ när det kommer till golv i garaget. Antingen kan du slipa till den befintliga grundplattan så att du får ett snyggt och slätt betonggolv, lägga klinker eller istället välja klickbara garageplattor för att slippa lägga ner så mycket tid och pengar och samtidigt få ett snyggt resultat.

Slipat betonggolv

Vet du att du kan slipa betonggolvet alldeles glansigt och skinande? Jo det går! Men det kräver visserligen sitt arbete och ett stort uns tålamod. Det tar tid att slipa golv och går inte att skynda sig igenom. Men däremot blir det ju riktigt snyggt om du är noggrann med alla momenten. Du börjar helt enkelt med att grovslipa golvet för att sedan fortsätta med finare slipning i flera steg. Mellan varje slipning ska du dammsuga noggrant så att allt damm försvinner inför nästa slipning.  När du slipat alla steg kan du avsluta med polering om du vill få det riktigt glansigt och spegelblankt. Ska du slipa betonggolvet på egen hand så se till att ha rätt utrustning och var påläst innan du börjar. Har du inte tid eller vill göra det själv så kan du alltid anlita en firma. Dock blir det ofta ganska kostsamt, just för att arbetet tar mycket tid. Men det kan ju vara värt det. Du sparar ju även din egen dyrbara tid!

Klinker

Att lägga klinker i garaget är ett annat alternativ. Tänk på att du behöver en klinker som tål hög belastning om du ska köra in bilen på det eller använda domkraft på det. I välsorterade byggvaruhus hittar du garageklinker som är anpassade för garaget.

Golvplattor

Vill du ha ett billigare alternativ till golv så finns det olika varianter på garageplattor som du enkelt monterar med bara händerna eller exempelvis en gummihammare. Garageplattor lägger du snabbt och enkelt på bara några timmar och resultatet blir riktigt snyggt. Det finns många olika varianter, så se till att de passar för ditt ändamål. Ska du exempelvis använda domkraft på golvet så se till att plattorna tål det. Vårt Garagegolv Pro klarar en mycket hög punktbelastning (130kg/cm² eller 3500 kg/dm²) och går att lägga på inte helt jämna underlag. Dessa plattor tål även temperaturskiftningar bra och går även att montera isär om det skulle behövas.

På bilderna syns de olika färger och strukturer vi har på Pro-serien. De olika varianterna går år att kombinera med varandra för att sätta en personlig prägel. Här hittar du Garagegolv Pro.

Garageplattor.

 

Inreda garaget? Läs även Satsa på förvaring i garaget och skapa ett garage att längta hem till eller spana in vår garageinredning i webbshoppen.