Smarta tillbehör till din garageport

Välj rätt tillbehör till din motoriserade port för en enklare och roligare vardag.

En motoriserad port har många fördelar. Det är till exempel oerhört skönt att slippa springa ur bilen för att öppna och stänga porten när du kommer hem en regnig höstkväll. En motoriserad garageport får dessutom en jämnare gång vilket gör att den håller längre. När du köper en portmotor ingår motor och skenpaket och fjärrkontroll. I våra portmaskinerier till garageleveransen ingår alltid två fjärrkontroller som standard. Det är en bra start och många nöjer sig med det. Det finns utöver det många tillbehör som inte alla känner till och som kan göra din portmotor och port ännu smartare och säkrare.

Fjärrkontroll i bilen

Fjärrkontrollerna till portarna är förvisso ganska små men vill du inte ha en sådan hängande tillsammans med din bilnyckel kan du köpa en fjärrkontroll till 12v-uttaget i bilen. Då sitter den alltid på plats och nära till hands när du ska öppna garageporten från bilen.

Crawford fjärrkontroll
Hörmann fjärrkontroll

Kodlås till Garageporten

Du behöver inte alltid hämta fjärrkontrollen för att öppna porten. Om du skaffar ett kodlås till garageporten och sätter på utsidan så kan du och dina familjemedlemmar istället knappa in koden för att porten ska öppna sig så du kan ställa in cykeln eller bara gå in och hämta något. Sätt kodlåset i en höjd som passar barnen om du vill att även de ska kunna komma in själva.

Crawford kodlås
Hörmann kodlås

Fingerscanner – ett lite häftigare kodlås

För dig som vill ha samma funktion som kodlåset men ännu mer high-tech är en fingerscanner ett självklart val. Den läser av fingeravtrycket för att öppna garageporten och du kan naturligtvis lägga in hela familjens avtryck för att alla ska ha enkel åtkomst till garaget.

Hörmann fingerscanner

Tryckknapp – öppna garageporten enkelt inifrån

För att enkelt kunna öppna porten inifrån när du inte har din fjärrkontroll till hands kan du sätta en tryckknapp på insidan. Ett knapptryck öppnar porten och nästa knapptryck stänger den. Enkelt men fantastiskt smidigt.

Hörmann tryckknapp
Crawford tryckknapp

Styr din garageport med mobilen

Händer det att barnen eller annan familjemedlem glömmer att stänga garageporten? Vill du kunna öppna för transportbolaget som ska lämna ett paket när du sitter på möte? Då är den enkla lösningen garagestyrning via mobilapp. Du kan i appen se om porten är öppen eller stängd och det går även att programmera olika scenarion. Ett smart hjälpmedel och ett måste för den teknikälskande.

Crawford GoGoGate 2
Hörmann Gateway

Fotocell – ännu bättre säkerhet

Riktiga portar är redan väldigt säkra och stoppar genast om den stöter på något motstånd vilket hindrar klämskador. Om du installerar en fotocell vänder porten genast och går upp igen om exempelvis ett barn cyklar in genom en port som är på väg ner. Det fungerar även utmärkt om man skulle göra misstaget att köra in bilen samtidigt som man råkar stänga porten.

Crawford fotocell
Hörmann fotocell

Belys uppfarten när du öppnar garageporten

Vill du koppla lampor eller annan elektrisk utrustning till din portöppnare kan du köpa till ett relä som du kopplar i portmotorn. Exempelvis kan du koppla in belysningen på uppfarten så att den tänds när du öppnar porten.

Hörmann relä