Varmgarage eller kallgarage?

Funderar du om du ska bygga ett garage som är uppvärmt eller utan uppvärmning? Här kan du läsa de olika fördelarna som finns för varm- och kallgarage.

Uppvärmt garage eller inte?

När du bygger ett nytt garage är det smart att noga fundera ut hur du kommer att använda det. Är det enbart för bilen, ska det fungera som även förråd eller kanske verkstad? En aspekt är då just om du ska bygga ett garage med uppvärmning eller utan.

Funderar du på att bygga ett kallgarage är det viktigt att tänka att det begränsar användningsområdet en hel del. Ett varmgarage däremot mår bilen bättre i, förvaring av möbler eller kläder håller sig också bäst i lite värme och dessutom kan du vistas i ett uppvärmt garaget utan att frysa. En annan fördel är att ett varmgarage generellt höjer värdet på din fastighet. Så med andra ord finns det många fördelar med ett varmgarage.

Fördelen med ett kallagarge är att det utan isolering blir billigare att bygga och utan uppvärmning blir det billigare i drift. Bygger du däremot ett kallgarage med isolering så kan du lättare omvandla garaget till ett varmgarage i framtiden, vilket är smart att tänka på.

Sammanfatting av fördelar:

Fördelar varmgarage:

  • Skyddar bilen bra.
  • Uppvärmning under vintern skyddar även byggnaden i sig.
  • Höjer värdet på fastigheten.
  • Du kan vistas i garaget utan att behöva frysa om vintern- perfekt om du har en verkstad i garaget eller när det är dags att byta däck.
  • Möbler, textilier och kläder håller sig torra och håller mögel och fuktskador borta.

Fördelar kallgarage:

  • Utan isolering blir det lite billigare att bygga.
  • Utan uppvärmning blir driften billigare.

Uppvärmning för garaget

När det kommer till uppvärmning av ditt garage så kan du välja mellan golvvärme, värmepump eller radiatorer (element). Med golvvärme slipper du att värmekällan tar extra plats och du får en värme som är jämn i hela garaget. I vår webbshop hittar du golvvärme för garaget.