Tak- Takstolar - Underlagstak - Innertak(tillval) - Takbeläggning - Takavvattning - Plåtar och bleck

Alla våra takstolar är CE-märkta, godkända av RISE (fd SP - Sveriges Provnings och Forskningsinstitut). I standardutförandet är de dimensionerade för att klara snözon 2,5 (250kg/m²). Vi anpassar konstruktionen för att klara högre snözoner mot pristillägg. Kontrollera med din kommun vilken snözon som gäller i ditt område.

Takstolar

I och med att du får vår skriftliga byggnormsgaranti slipper du att skotta ditt tak. Du har garanti på att det håller för snölasterna i din kommun.

Underlagstak

Duktak – Standard

Ett modernt underlagstak av en grov, vattentät och genomtrampssäker underlagsduk som spänns mellan takstolarna samt strö- och bärläkt. Ett duktak har stora fördelar gentemot liknande konstruktioner av fiberarmerad plast. Bland annat slipper du att vatten kondenseras och droppar ner i garaget som det gör vid plasttak. Många bostadshus byggs i dag med denna typ av underlagstak.

Råspont/Råspontlucka med underlagsduk – Tillval

Ett traditionellt undertak av 21 mm ändspontad råspont med underlagsduk. Strö och bärläkt.

Råspont kan fås i fallande längder eller som ”råspontlucka”. Råspontlucka är råspont sammanspikat i luckor för snabbare montage.

För ”garage med valmat tak” gäller råspont som standard.

Loftgolv – Standard för ”garage med loft

På de modeller med loftgolv, exempelvis garage med loft, levereras 34×120 mm spontade golvplank mellan stödben på takstolen. Stege, trappa och innervägg i loftdel ingår ej. Vid isolerat utförande ingår isolerad vindslucka med stege. Loftet är dimensionerat som förrådsyta, max belastning 100kg/kvm.

Innertak – Tillval

Vid isolerat garage isolerar vi självklart innertaket mellan garagedel och råvind/loft. För att du skall få ett komplett isoleringspaket ingår: diffussionsspärr (plast), isolering, glesregel, takgips och taklister.

Vi har två olika tjocklekar på takisolering.
– 120 mm
– 240 mm

Takbeläggning

Betongpannor – Standard

Vi använder Benders Palema tvåkupiga betongpannor som standard på våra garage. Bender Palema är en tvåkupig takpanna med klassiskt utseende. Den tvåkupiga takpannan är den mest sålda pannan i Sverige sedan 60-talet. Den har en mycket hög kvalitet med Benders egen ingfärgningsteknik som gör att ditt garagetak kommer att hålla sig snyggt under årtionden. Dessa betongpannor finns i flera olika färger. Nedan ser du vilka färger som finns i vår standard men vill du ha en annan panna eller färg från Benders så är det bara att säga till.

Svart
Mellangrå
Benders 2-kupigt Palema ljusgrått
Tegelröd
Svart Mellangrå Ljusgrå Tegelröd
Röd
Röd

Plannja Trend 475 – Tillval

Garage med plåttak Plannja Trend
Plåttak Plannja Trend Garage

Detta plåttak ger ett modern och stiligt intryck. Genom att den ena plåtsidan klickas fast och den andra sidan fästs med en skruv som döljs av nästa plåt blir det inga synliga skruvar. Plannja Trend har en uppdaterad klickfals. Den nya falsen är högre och ny till formen. Detta förhöjer takets linjespel samtidigt som funktionaliteten är bättre och gör taket lättare att montera. För att ge extra lång hållbarhet har Plannja Trend en skyddande beläggning av Plannja Hard Coat 50. Plannja trend finns i flera olika färger, se nedan. För korrekt färgåtergivning beställ prov från Plannja.

Färger Plannja Trend

Plannja Royal – Tillval

Plannja Royal Garage
Plannja Royal plåtar Garage

Plannja Royal är ett plåttak som liknar ett enkupigt tegeltak men i modern tappning. För att ge extra lång hållbarhet har Plannja Royal en skyddande beläggning av Plannja Hard Coat 50. Denna takbeläggning finns i flertalet färger, se nedan. För korrekt färgåtergivning, beställ prov från Plannja.

Färger Plannja Royal Mellby Garage

Takavvattning

Hängrännor och stuprör ingår som standard och kan fås i följande standardkulörer. Andra färger offereras på begäran. Vi använder takavvattning av hög kvalitet från Plannja.

Vit Svart Silvermetallic

Plåtar och bleck

I våra garage och carportar ingår alla plåtar och bleck som behövs. Beroende på garagemodell och om du har dörrar och fönster ingår: täckplåtar till vindskiva, fönsterbleck undre samt överbleck till fönster och dörr vid behov.