Planera för en bra carport

Carporten är väldigt populär och ger ett bra skydd mot frostbildning och snö på bilen. Kombinerar du carporten med ett förråd och/eller en garagedel så kan du även skapa en mångsidig byggnad som passar just dina önskemål om funktion.

Carporten är mycket populär. Allra främst gäller det i stadsområden där tomterna är mindre och nyttan av ett garage inte betraktas som så stor. Faktum är att många kunder som behöver förvaring för exempelvis båten faktiskt föredrar en carport framför ett garage. Tänk efter vilka behov du har och låt oss hjälpa dig att utforma en perfekt lösning för din carport.

Kombinera med förråd

Att kombinera carporten med ett tätt förråd är en vanlig lösning som ger möjlighet till förvaring eller kanske en verkstadsdel. Isolerar du förrådsdelen kan du få en varm och torr plats för dina saker eller att vara i. Carporten kan byggas för att rymma antingen en eller två bilar, allt beroende på dina behov.

Kombinera med garage

För dig som vill ha bilen i ett garage men även en carportplats för båt finns möjlighet att skapa en byggnad där halva gaveln består av garage och andra halvan är en carport. Det finns även de som vill ha en nederbördsskyddad carportplats framför garaget. Då skapar vi ett garage och förlänger taket framåt så långt som man vill ha carporten.

Carport med garage och förråd

Denna kombination ger egentligen tre byggnadsdelar med tre användningsområden. Sett till väggytan så består denna lösning av lika mycket vägg som om du skulle ha byggt ett vanligt garage. Därför är detta inte alltid mer ekonomiskt än att bygga ett dubbelgarage med förråd. Du sparar förvisso in kostnaden för den extra garageporten men byggnaden ger dig många användningsmöjligheter.

Vill du ha hjälp att ta fram en lösning som passar dina behov? Kontakta oss så berättar vi mer och hjälper dig att hitta rätt.