Information om kakor (cookies)

Den här webbplatsen innehåller kakor (cookies). 
Enligt lagen om elektronisk kommunikation, som senast ändrades den 1 juli 2011, ska alla som besöker en webbplats med kakor få information om dem samt medvetet godkänna att de används.

Tillämpning av den nya kaklagen

Lagen lämnar öppet för visst tolknings- och definitionsutrymme för vilken typ av kakor och e-tjänster informations-/samtyckeskravet gäller, samt när under webbplatsbesöket användare ska informeras.

Om kakor

Det finns två typer av kakor. Den ena typen sparar en fil under en längre tid på din dator. Den används till exempel vid funktioner som talar om vad som är nytt sedan användaren senast besökte webbplatsen. Den andra typen av kakor kallas sessionskakor. Under tiden du är inne på en sida, lagras kakan i din dators minne exempelvis för att hålla reda på vilket språk du har valt. Sessionskakor försvinner när du stänger din webbläsare.

Kakor på den här webbplatsen

Sessionskakor

Vi använder sessionskakor för att veta om en användare är inloggad eller ej och de behövs för att våra digitala inloggnings- och e-handelsförfaranden ska fungera.

Tredjepartskakor

Vi använder Google Analytics för att få information om besöksstatistiken på vår webbplats. Kakorna från Google Analytics används för att lagra information om hur besökaren använt webbplatsen; klick, navigationsvägar m.m.

Våra webbsidor med Youtube-film använder kakor från dem. Youtube använder kakor för att anpassa innehåll på sin webbplats utifrån besökaren samt för att mäta kampanjer, visningar m.m. och spåra deltagande i kampanjer och utlottningar. Dessa kakor är inte nödvändiga för att se filmer på vår webbplats.

Tredjepartskakorna sparas på användarens dator en viss tid. De raderas när tiden gått ut eller när användaren raderar dem manuellt.

Att undvika kakor

Om du inte accepterar kakor kan du stänga ner denna webbplats och radera de tredjepartskakor som ev. sparats på din dator. Vi rekommenderar att du som vill bli tillfrågad om att installera kakor ställer in din webbläsare så att det kommer upp en fråga om huruvida kakor ska installeras eller ej.

Väljer du att inte acceptera kakor kan du tillgodogöra dig allt material på vår webbplats, dock inte använda vårt digitala ansökningssystem.